vomo12 - 20102011

all rights reserved

ligia.html
nienke.html
SERREVOMO_12.html

VOMO 12

KOKON


Kokon is een eigen “plek” voor een individu, waar men rust en geborgenheid kan vinden. Het

geeft de gebruiker de kans om zich volledig aan de ruimte te onttrekken. Kokon kan zich ook openen en worden gebruikt door meerdere personen.

Jani Oyen

0032 499 24 12 46

jani.oyen@hotmail.com

STRONK


Stronk heb ik gemaakt tijdens mijn stage bij HETPALEIS, een theaterhuis voor kinderen, jongeren en kunstenaars in het hartje van Antwerpen. Stronk is voortgekomen uit het decor van Caligula. Dit decor werd ontworpen door Kathleen Vinck. Voor de scène van Caligula moesten er versteende bomen worden gemaakt in verschillende hoogtes en breedtes. Stronk was een van de eerste bomen die ik maakte en hij zag er eigenlijk te mooi uit om in het decor te worden opgenomen. Het leek mij leuk om totaal te breken met het idee van het decor en er een knaloranje zitmeubel van te maken.

MAATMEUBEL


Dit gezin telt vier leden, Bruno, Gwen en twee kinderen Lena en Robbe. De woning is gelegen in Polderstad, een woonwijk die rond de jaren ’60 is opgericht. Het grote pluspunt aan deze wijk is dat vele straten doodlopen waardoor er heel veel plaats is om te spelen.


De opdracht betreft een inrichting van een zolderkamer waar voldoende bergruimte moet voorzien worden. Op de zolder moet een plaats worden gemaakt waar Lena en Robbe kunnen spelen en hun speelgoed een tijdje kunnen laten liggen. Verder moet er ook een plek worden voorzien voor Gwen, die een eigen stek nodig heeft om al haar verschillende hobby’s te kunnen uitoefenen.

RIBBON


Dit was een inzending voor een wedstrijd uitgeschreven door Becker, een meubelfabrikant die vooral werkt met gebogen hout. De opdracht was om een functioneel meubel uit gebogen hout te maken.


Het lijkt of Ribbon is gemaakt uit een rechte houten plaat, maar in werkelijkheid is het gemaakt van een U-vormige plaat die door een mal in de juiste vorm wordt geperst. Omdat Ribbon bestaat uit een universele vorm is het mogelijk om de zitting te gebruiken in twee richtingen. Enerzijds kan het gebruikt worden als een chaise longue, waarbij de twee benen van de strik gebruikt kunnen worden als ondersteuning van de benen van de gebruiker. De tweede mogelijkheid is om Ribbon te gebruiken met een roestvrijstaal onderstel. Nu worden de benen van de lus gebruikt als rugsteun. Omdat de stoel op een onderstel staat, is het mogelijk de stoel in verschillende zithoeken te plaatsen.

robben.html
brent.html