UP CLOSE

Bram Pauwels


bram.pauwels@hotmail.com

+32487655753

@bram.pauwelsAls ontwerper streef ik naar een voor mij ideale vorm. Een vorm die eerlijk en puur is. Het zoeken naar oplossingen -het steeds verder detailleren- gebeurt aan de hand van verschillende prototypes. Door proefondervindelijke itteraties bekom ik een vorm die steeds verder verfijnd wordt. Kritisch omgaan met vorm en detaillering is iets wat mij als ontwerper typeert.


Solo chair 01 Niet recht hoeven te staan voor het nemen van een glas of het wegleggen van je boek. 

Het is voor mij belangrijk om relevante zaken binnen handbereik te hebben. 

Aan de hand van deze gebruiksvoorwaarden ging ik op zoek naar een pure vertaling waarbij vorm en functie samenkomen. Het vormgevingsproces vertaalt zich in de uitvoering van experimentele iteraties op ware grootte. Het ontdekken, uitproberen en aanvoelen levert een ontwerp op waar vorm en gebruik samenkomen. Kurk, leer en staal vormen de drie basismaterialen voor de ‘solo chair 01’. Drie materialen die sober samengevoegd worden tot een eerlijk geheel.

De stoel dient vrijstaand in een ruimte te staan. Hij is zo ontworpen opdat hij de ruimte kan definiëren maar ook nog voldoende vrijheid geeft aan de ruimte om zichzelf te definiëren. Een vormgeving die de soberheid en eerlijkheid van zijn materialen nastreeft, puur is in zijn verschijning.

Fotograaf: Bram Pauwels

Fotograaf: Katoo Peeters