UP CLOSE

Bruo tafel


De schragentafel wint vandaag erg aan populariteit, dit omwille van zijn licht en gebruiksvriendelijk karakter. Schragentafels zien er vandaag steeds min of meer hetzelfde uit, dit prototpe tracht een hedendaagse versie van de klassieke schragentafel te brengen. 


Het houten tafelblad rust los op de conische stalen schragen, waardoor dit in een handomdraai verwijderd kan worden. Het staal en hout werden ambachtelijk bewerkt en gaan in interactie met elkaar. 


De gehamerde schragen zijn stapelbaar en kunnen op verschillende plaatsen onder het tafelblad worden gepositioneerd. Meerdere tafelbladen kunnen worden gekoppeld waardoor de gebruiker de vrijheid krijgt om de lengte van de tafel te bepalen 


De tafel draagt de naam ‘Bruo’. Het is een vertaling voor lawaai, wat een verwijzing is naar het maakproces. Het bewerken van de tafel gebeurde allesbehalve in stilte. 

Denk maar aan het hameren van het staal. De buren zullen het geweten hebben.

Hanne Cornette


hanne.cornette@hotmail.com

+32472745487

@cornettehanneFotograaf: Zoé Komkommer

Cx4


Deze kleurrijke stoelen werden vervaardigd uit multiplexplaten van 18 mm dik. De stoel, geschikt voor aan de eettafel, straalt eenvoud uit en is zeer licht en sterk.

Aangezien de poten zowel voor -als achteraan langs het zitvlak werden gemonteerd in plaats van aan de onderzijde kunnen ze worden gestapeld. Wanneer deze stoelen zijn gestapeld vloeien de verschillende kleuren in elkaar over. De toren stoelen bedraagt maximaal vier stuks 

De variëteit aan kleuren is eindeloos, wat leidt tot verrassende en fijne combinaties. De eetkamer was nooit eerder zo kleurrijk.

Fotograaf: Zoé Komkommer