UP CLOSE

Jasmien de Hoon


jasmiendehoon@skynet.be

+32471253198

@jasmiendh_design


Ik ben als product designer iemand die heel gevoelsmatig te werk gaat en erg houd van het ontwerpen van feel-good producten, die het leven van mens en dier net iets aangenamer maken. Daarbij de noden en behoeften van de gebruiker herkennen en daarop inspelen is iets wat ik essentieel vind. Een user experience of ervaring creëren rondom een ontwerp biedt voor mij een grote meerwaarde aan een product. Met oog voor detail probeer ik er steeds voor te zorgen dat het plaatje klopt. Ivo


De IVO lounge chair is een ontspannend zitmeubel voor fysieke en mentale ontspanning a.d.h.v. zintuiglijke beleving. 


Het project ontstond uit de groeiende problematiek van de prestatiemaatschappij waarin we vandaag steeds meer leven. Veel mensen ervaren stress of worstelen met mentale problemen. 


Deze lounge chair met voetenbank speelt in op drie verschillende meerwaarden, nl. dynamiek, klank en tactiliteit, die leiden tot ontstressing en het vergeten van kopzorgen. Tactiliteit d.m.v. ribbels op de armleuningen en een ontspannende klank d.m.v. rollende kersenpitten in een wiegende voetenbank zorgen voor mentale rust. Door het voorzien van de geschikte lichaamshouding en een omarmend, geborgen gevoel komt het lichaam fysiek tot rust. Daarnaast werd het meubel ontworpen met oog voor detail en respect voor onze natuur. 


Het meubel werd ontworpen voor mensen die erge druk voelen vanuit de maatschappij, veel stress ervaren, kortom voor iedereen die nood heeft aan ontspanning. Met IVO wordt een nieuwe manier van ontspannen in de thuisomgeving geïntroduceerd, doordat deze omgeving wegens de thuiswerknorm niet meer uitsluitend een omgeving is van rust. Het meubel dient in eerste instantie voor kort gebruik om het hoofd leeg te maken bv. net na het werk of net voor het slapengaan.

Fotograaf: Jasmien de Hoon

KNOT chair


De KNOT chair is een geherstoffeerde en gepimpte stoel die door de stad Mechelen ter beschikking werd gesteld. Van een donkere ouderwetse met leder beklede stoel die met grote metalen siernagels werd afgewerkt, werd een meer Scandinavische kabinetstoel gemaakt. Dit door het gebruik van een lichte stof in combinatie met het geschuurde eikenhout. De ingekorte rugleuning en de knoopvormen op de rug en in het bieskoord zorgen voor een modern en speels accent. 

Fotograaf: Jasmien de Hoon