UP CLOSE

Karlien Meulemans


meulemans.karlien@gmail.com

+32475549278

@karlien.meulemans.portfolioMet mijn achtergrond als product designer ben ik altijd opzoek naar een mooie balans tussen het functionele en het esthetische. Een product kan er prachtig uitzien, maar voor mij is het plaatje pas compleet als er aan het product een functie vasthangt en het vernuftig in elkaar steekt. Twee aspecten die ik probeer na te streven in mijn ontwerpen.Pauze


Je enige tafel in huis gebruiken als een multifunctioneel leefmeubel. Een steeds meer voorkomend fenomeen in tijden van kleiner wonen en thuiswerken. Met Pauze verberg je al je to-do’s voor de dag van later. Een tafel bestaande uit twee tafelbladen, die moeiteloos kunnen worden gewisseld. Eén blad voor te werken en het ander voor te eten. In een handomdraai berg je al je werkspullen op en is de tafel terug klaar voor gebruik. Gedaan met al het heen en weer verplaatsen. Opgeruimd de vrije tijd in.

Met behulp van een scharniersysteem wordt het bovenste tafelblad zorgvuldig opgeborgen. Hierdoor blijft de gebruiker zicht hebben op de ruimte en blijft er een open gevoel aanwezig. Door het gebruik van sandwichpanelen blijven de tafelbladen licht en handelbaar. 

Fotograaf: Karlien Meulemans

PLAY 


Een ‘pauze’ tafel vraagt voor een ‘play’ bijzettafeltje. Een extra projectje dat werd gerealiseerd tijdens dit academiejaar. Inspelend op contrasten pause/play, zwart/wit, groot/klein. Een beetje humor in een ontwerp kan nooit kwaad.

Fotograaf: Karlien Meulemans