UP CLOSE

Lukas Van Elst


lukasvanelst@gmail.com

+32474975285

@lukasvanelstMijn werk is geïnspireerd door kleuren, kunst en het dagelijks leven. Het wordt gecreëerd door een repetitieve en artistieke benadering. Ik verken gebieden van industrieel, sculpturaal, artistiek en grafisch ontwerp door te experimenteren met een mix van moderne en traditionele technieken. Modulariteit, herhaling en het gebruik van heldere en primaire kleuren dragen bij aan mijn functionele en toegankelijke ontwerpen.

Cloud 9


In een prestatiegerichte wereld, kan de nood ontstaan om te vluchten naar een eigen wereld. 

Een wereld waar fysieke en mentale stilte centraal staan. Een wereld waar lichte wolken het geluk in ons wakker maken. 


Laat je knuffelen door deze stoel en begeef je naar de zevende hemel. Cloud 9 is een lounge chair en verzwaard kussen met als doel om je los te koppelen van al hetgeen dat “moet”. 


Het gewicht van een vijftal kilo in combinatie met de omarmende vorm van het kussen creëren een gevoel van intimiteit en geborgenheid. 


Cloud 9 is een laagdrempelig meubel, dat opgaat in het interieur. De lounge chair is kantelbaar, en beschikt over twee verschillende zithoeken om in te staan voor optimaal gemak.

Fotograaf: Katoo Peeters

(Im)possible


De vormovergang van cirkel naar vierkant is heel moeilijk en soms onmogelijk genoemd. Bij de (Im)possible tafel wordt deze vormovergang gerealiseerd in staal in combinatie met een zwevend tafelblad.

Render: Lukas Van Elst

Aging


De gedoneerde reeks kabinetstoelen waarmee we aan de slag zijn gegaan hebben al een lang leven achter de rug. Dit lange leven en het intensieve gebruik van de stoelen wou ik accentueren door extra beschadiging aan te brengen en ze daarna in een nieuw jasje te steken.

Fotograaf: Katoo Peeters