UP CLOSE

KantelpuntIn een tijd waarin kleiner wonen steeds meer de norm is, wordt het belangrijk om efficiënter en flexibeler om te gaan met ruimte. Via een scharnierend systeem kan de tafel kantelen van laag naar hoog, een simpele handeling die een grote verandering teweegbrengt. Zo begeleidt Kantelpunt je doorheen de omwentelingen van de dag. Het creëert momenten van samenkomst of net momenten van rust.

Een zoektocht naar evenwicht tussen design en functionaliteit zorgt voor een vormgeving waarbij over elke centimeter is nagedacht. Dit maakt een eerlijk, direct en snel leesbaar ontwerp, met het scharnier als grootste troef. Doordat het zichtbaar is bovenaan, vormt het niet alleen de verbinding tussen tafelblad en tafelpoten, maar zorgt het ook voor een karakteristieke en herkenbare tafel.

Mara T’joen


maratjoen@gmail.com

+32493780210

@mara_tjoenAls architect ontwerp ik steeds met een ruimte in gedachte, en zoek ik naar manieren om hiermee in dialoog te gaan. Het creëren van verschillende scenario’s komt terug in veel van mijn ontwerpen. Met een liefde voor detail, is mijn doel om een ontwerp uit te puren tot de essentie. Fotograaf: Katoo Peeters

Mara T’joen

SPLIT


Door het onderste deel af te snijden, krijgt de Mechelse kabinetstoel plots een lichtere en moderne uitstraling. De stoel is nu lager en wordt vormgegeven als lounge stoel.  Het afgesneden deel wordt gebruikt om een voetenbank mee te maken, zodat er niets van materiaal verloren gaat. Meer nog: de stoel kan steeds terugkeren naar zijn oude staat, als herinnering aan het verleden. 

Fotograaf: Katoo Peeters

HELIX


De publieke bank bestaat uit twee linten die rond elkaar bewegen en een dynamisch geheel vormen. Het ene lint fungeert als zitbank en het andere als leuning, te onderscheiden van elkaar door het contrast tussen open en gesloten. Het gebruik van componenten zorgt ervoor dat Helix verschillende vormen kan aannemen en zich aanpast aan de context. 

Schets & render: Mara T’joen