UP CLOSE

Spring Chair


Met mijn ontwerp verras ik mensen door een soort illusie te creëren. Dit door een volledige stoel inclusief kussens uit metaal te maken. Iets wat mensen niet verwachten. Hiermee zoekt ‘spring chair’

dan ook de grens tussen kunst en meubel op. Een stereotiepe stoel doorbreken. 


De inspiratie hiervan komt van bij de grootmeesters uit Bauhaus (Breuer, van der Rohe) zowel qua vorm als materiaal. Met als resultaat een industrieel, strak meubel. In tegenstelling tot vele hedendaagse meubels staat de mechaniek bij ‘spring chair’ in de kijker en geeft deze karakter. 


Ondanks de rigide vormentaal bevat het ontwerp een bepaalde dynamiek in het lijnenspel in het onderstel in combinatie met de gebolde vlakken in de rug en zitting. 


Een statement piece voor elk interieur.


100% staal, 100% eyecatcher

Nicky Gournon


nickygournon99@gmail.com

+32472023178

@studio.ico.nic


Ik ben Nicky Gournon, 22 jaar en afgestudeert in interieurvormgeving. Zelf ben ik een vrolijke verschijning wat ik dan ook in mijn eigen ontwerpen probeer terug te brengen. De wereld is al zo serieus en zelf wil ik er een tikkeltje speelsheid en out of the box ontwerpen in brengen. Dit reflecteert zich dan ook in vrij kleurrijke of edgy ontwerpen.


Fotograaf: Nicky Gournon

Kabinetstoel


Ik heb de opdracht geïnterpreteerd als 'behoud het karakter van de stoel' maar laat je eigen identiteit er door komen. Zelf ben ik vaak een heel chaotisch 'all over the place' persoon, dus dit heb ik vrij letterlijk genomen en ik heb een parasiet van mijn eigen karakter op de bestaande (onveranderde) kabinetstoel ontworpen.

Fotograaf: Katoo Peeters