Vomo in vorm

lander

Jonathan Engels

In 2015 ben ik afgestudeerd als industrieel ingenieur ontwerper aan de Universiteit Gent. Om meer de link te leggen tussen het praktische en het theoretische werk en mijn groeiende interesse in meubelontwerp heb ik er voor gekozen om een extra jaar meubelontwerp te volgen. Het resultaat van deze combinatie is voornamelijk een vernieuwende kijk de aanpak van ontwerpprocessen en productieprocessen in de meubelsector.


jonathanengels2012@gmail.com

+32 4 76 02 54 51

www.bit.ly/1R1ndZf

SPAN

SPAN is ontstaan vanuit het principe ‘tensegrity’: het creëren van een statische constructie door het opvangen van trek- en drukkrachten met behulp van twee materialen. Deze tuinbank bestaat uit massieve eik en inox. Enerzijds zorgen de eiken onderdelen voor het opvangen van de drukkrachten. Anderzijds zorgen de inox profielen, staalkabels en spanners voor het opvangen van de trekkrachten. Meer nog, het belasten van de bank zorgt er voor dat de structuur nog harder aangespannen zal worden. Het resultaat is een duurzame bank die men zonder lijm of schroeven kan monteren, die bovendien flat pack geleverd wordt en waarbij de onderdelen gemakkelijk en herhaaldelijk vervangbaar zijn. Kortom, zitten was nog nooit zo spannend!

Split

SPLIT is een salontafel concept waarbij één of meerdere identieke delen samen één geheel vormen. De onderdelen kunnen - naargelang de keuze van de gebruiker – in verschillende configuraties geplaatst worden aangepast aan de situatie en omgeving. Het tafelblad is gemaakt uit meranti hout, het onderstel is een inox frame. SPLIT staat voor creativiteit in uw leefruimte!