Vomo in vorm

robin

Robin Van Helvoort

Bij mijn ontwerpen probeer ik de aandacht te trekken door een boeiend verhaal uit te beelden. Tijdens mijn uitwisseling naar Zweden heb ik aanzienlijk veel geleerd over houtsoorten en technieken, dit heb ik bij de vomo aangevuld door te werken met andere materialen en materiaalstudies. Door het toepassen van deze kennis streef ik ernaar het leven van de gebruiker iets gemakkelijker en aangenamer te maken.


vanhelvoortrobin@gmail.com

+31 6 15 51 98 99

Koffiedik kijken

Koffiedik kijken is het begin van een meubelserie gemaakt met de afvalstof van koffie. Door een uitvoerig materialen onderzoek, is er een flexibel maar toch sterk materiaal uit gekomen. Door het gebruik van koffie is er een nieuwe oplossing gevonden voor de onvermijdbare afvalstof koffiedik. Cortado staat op de koffiekaart als een espresso met een laagje warme melk. Het meubel is hetzelfde samengevoegd en vormelijk afgeleid van de traditionele vor- men van servies in combinatie met Afrikaanse meubelkunst. Doppio is een stoel en staat tevens op de koffiekaart als een dubbele espresso. Voor de stoel is gebruik gemaakt van twee lagen koffie waarin een frame van staal is gei╠łntegreerd.

picture by Isabel Rottiers

Egg2

Aan de basis van dit gestoffeerd zitmeubel ligt 1 principe: de mogelijkheid tot afzondering in een drukke, open ruimte. In tegenstelling tot andere meubels die dit soort afzondering nastreven, geeft Egg2 de mogelijkheid om toch nog steeds deel uit te maken van de ruimte waarin men zich bevindt. Zo biedt de open structuur twee zitmogelijkheden waardoor de gebruiker steeds op 1 manier, hetzij via zicht of gehoor, in contact blijft staan met de omgeving. Er kan enerzijds ongehinderd een telefoongesprek plaatsvinden en anderzijds stressloos met afgezonderd zicht in het meubel geschommeld worden.

picture by Isabel Rottiers picture by Isabel Rottiers